Web Analytics Made Easy - Statcounter

بارش برف و بارندگی شدید از روز جمعه گذشته در استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان موجب جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه‌ها در این استان‌ها شد، به طوری که بسیاری از راه‌های اصلی و روستایی در این 2 استان مسدود و مدارس نیز در روز گذشته (شنبه) تعطیل شد. در برخی دیگر از استان‌ها نیز بارش برف و برودت هوا مدارس را به تعطیلی کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان بیش از 200 خانوار در قالب 956 آسیب دیده ناشی از بارندگی شدید از جمعه شب گذشته امداد‌رسانی شدند گروه ایران زمین 26 استان درگیر برف و کولاک

26 استان آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خوزستان، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قزوین، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، لرستان، مازندران، هرمزگان، همدان و یزد متأثر از سیل و برف و کولاک هستند.

«مرتضی سلیمی»، رئیس سازمان امداد و نجات کشور درباره جزئیات امدادرسانی در مناطقی که درگیر این حوادث جوی بودند، گفت: وقوع سیل، برف وکولاک از روز چهارشنبه گذشته تاکنون 26 استان را درگیر کرد و تا صبح دیروز (شنبه) به ۷ هزار و ۲۹۰ نفر در ١٣٢ شهر، روستا و راه‌های کوهستانی امداد‌رسانی شد.

وی با اشاره به مناطق امدادرسانی شده، ادامه داد: اسکان اضطراری برای ٤٠٤ نفر در پایگاه‌های امداد و نجات، مدارس و مساجد فراهم شد. در این مدت ۶ نفر به مراکز درمانی منتقل و به ١٢ نفر خدمات سرپایی ارائه شد.همچنین ٦٨٩دستگاه خودرو گرفتار در برف، رهاسازی و از ١٠٠ واحد مسکونی تخلیه آب صورت گرفت.

سلیمی با بیان اینکه در این عملیات ١٧٧ تیم شامل ٦٥٧ نفر حضور داشتند، تصریح کرد: ١٤٨٠ تخته پتو، ٥٧٩ تخته موکت، ٦٧٠ کیلوگرم نایلون، ٩٠٠ بسته غذایی، ٤٣٥ قوطی انواع کنسروجات، ٤٨٠ بطری آب معدنی، ٢٠٥ قرص نان، ٥٥ کیلوگرم خرما و ٥٩٨ بسته بیسکویت بین حادثه دیدگان توزیع شد.

کمک‌رسانی به سیلزدگان

از طرفی، «رسول راشکی» مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: دراین مدت 80 تخته پتو، 14 تخته موکت و 686 کیلوگرم نایلون بین افراد آسیب دیده زاهدان توزیع شد.

وی برپایی 8 چادر امدادی را از دیگر اقدامات نیروهای هلال احمر در زاهدان برشمرد و گفت: 40 دستگاه خودروی گرفتار سیلاب در «دلگان» هم رها‌سازی و 108 نفر آسیب دیده در این شهرستان امداد‌رسانی شدند.

به گفته راشکی، یکهزار و 67 نفر آسیب دیده از باران و سیلاب از جمعه شب گذشته تاکنون در زاهدان، سرباز و دلگان امداد‌رسانی شدند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان از اعزام 15 تیم امدادی این جمعیت برای ارزیابی و شناسایی مناطق حادثه دیده اطراف شهرستان زاهدان خبر داد و اظهار داشت: تمام نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر در سراسر سیستان و بلوچستان قبل از بروز بارندگی در آماده باش کامل قرار گرفتند.

وی ادامه داد: امدادرسانی به مناطق حادثه دیده توسط نجاتگران جمعیت هلال احمر زاهدان در حال انجام است. مردم می‌توانند در صورت بروز هرگونه مشکلی با شماره تلفن 112 تماس گیرند.

«علی ملاشاهی»، رئیس گروه پیش‌بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان هم گفت: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی، بیشینه بارندگی ثبت شده از سامانه بارشی فعال در استان مربوط به اطراف خاش با 86 میلیمتر است. با فعالیت سامانه بارشی جدید، از اکثر نواحی سیستان و بلوچستان گزارش بارندگی دریافت شد که بیشینه بارش‌ها مربوط به شهرستان‌های زاهدان، سراوان، سرباز و بزمان بوده است.

وی تصریح کرد: بامداد دیروز (شنبه) این سامانه از جنوب شرق سیستان و بلوچستان خارج شد، اما شرایط برای رگبار و بارش‌های پراکنده در این مناطق وجود دارد.

فوت کودک 9 ساله زاهدانی بر اثر ریزش آوار ناشی از بارندگی

«فریبرز راشدی»، مدیر مرکز فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم خاطرنشان کرد: براثر بارندگی شدید، یک منزل در زاهدان ریزش کرد که منجر به فوت کودک 9 ساله این خانواده شد.

راشدی اظهارداشت: این حادثه ساعت 21 و 30 دقیقه جمعه شب گذشته در خیابان رسالت 2 زاهدان رخ داد. بعد از اعلام این حادثه بلافاصله 3 دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شد که با وجود اقدامات احیا، مصدوم به‌دلیل شدت ضربه وارده فوت کرد. درهمین حال، در خراسان جنوبی هم 17 رأس دام در روستای «خاکک» بر اثر صاعقه تلف شدند.

مردم به مناطق امن بروند

«وحدت عیدی»، رئیس ستاد بحران کهنوج نیز با بیان اینکه بر اثر بارش باران 10 ساعته و بی‌وقفه و طغیان رودخانه‌های فصلی، وضعیت این شهرستان واقع در جنوب استان کرمان بحرانی اعلام شد، افزود: این بارش بی‌سابقه باران در کهنوج، 82 میلیمتر ثبت شده که موجب ایجاد سیلاب و طغیان تمامی رودخانه‌های فصلی این شهرستان شد.

وی ادامه داد: با توجه به این شرایط، وضعیت بحرانی برای مردم حاشیه رودخانه‌ها اعلام شده و از ساکنان این مناطق درخواست می‌شود تا منازل خود را تخلیه و به نقاط امن‌تر مراجعه کنند.

فرماندار کهنوج تصریح کرد: تعداد زیادی از محلات شهری و روستاهای بخش «چاه مرید» و بخش مرکزی این شهرستان دچار آبگرفتگی شده که پس از بررسی‌های بیشتر تعداد اماکن و میزان خسارت اعلام خواهد شد.

عیدی از تشکیل ستاد بحران در ساعات نخستین بارش باران خبر داد و گفت: تمامی اعضای ستاد بحران شهرستان کهنوج در حالت آماده باش قرار دارند. همچنین به دستور استاندار کرمان، رئیس ستادهای بحران جیرفت، عنبرآباد و منوجان برای کمک به ستاد بحران کهنوج ملحق شدند.

به گفته فرماندار کهنوج، ستاد بحران این شهرستان از ساعات اولیه آغاز بارش باران در حال خدمت‌رسانی به سیلزدگان است.

برف و سرما مدارس 7 استان را تعطیل کرد

در همین حال، براثر بارش برف و برودت هوا و لغزندگی معابر، مدارس استان‌های کرمانشاه، خوزستان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، لرستان و کرمان هم دیروز (شنبه) تعطیل اعلام شد.

پیش‌بینی آسمانی صاف برای بیشتر مناطق کشور

در همین حال، «احد وظیفه» مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ضمن اشاره به بارش پراکنده باران در تعدادی از استان‌ها طی امروز (یکشنبه) از برقراری جو آرام و آسمانی صاف در بیشتر مناطق کشور خبر داد و اعلام کرد: امروز(۱۲ اسفند ماه)، بارش‌های پراکنده در دامنه‌های زاگرس مرکزی و شمال غرب و ارتفاعات البرز غربی رخ می‌دهد.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی، گفت‌: فردا (دوشنبه) نیز در مناطقی از شمال غرب، غرب و به طور پراکنده در سواحل دریای خزر بارش باران، وزش باد و در ارتفاعات بارش برف پیش‌بینی می‌شود.همچنین در روز سه‌شنبه (۱۴ اسفند ماه) در برخی مناطق شرق، شمال شرق و سواحل دریای خزر بارش باران، وزش باد و در ارتفاعات بارش برف خواهیم داشت.

وظیفه با اشاره به اینکه امروز (یکشنبه) نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس و دریای عمان، مواج پیش‌بینی می‌شود، گفت: فردا (دوشنبه) شرق خلیج فارس و شرق دریای عمان مواج خواهد بود.

این کارشناس سازمان هواشناسی در مورد شرایط آب و هوایی پایتخت طی امروز، گفت: امروز آسمان تهران صاف و گاهی همراه با وزش باد با حداکثر و حداقل دمای ۱۳ و ۱۴ درجه پیش‌بینی می‌شود. همچنین فردا (۱۳ اسفند ماه) هوای تهران نیمه ابری، بتدریج ابری، همراه با وزش باد با بیشترین و کمترین دمای هوا 13 و 4 درجه خواهد بود.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۵۵۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی  + جزئیات | امروز کدام مناطق بارانی است؟

کارشناس سازمان هواشناسی با بیان اینکه امروز، شنبه، ۸ اردیبهشت عبور موج بارشی از کشور را داریم به همشهری آنلاین گفت: با توجه به عبور این موج از کشور، بارندگی‌ها امروز در چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه‌ و بویراحمد، فارس، جنوب سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، خراسان جنوبی و راتفاعات شمال شرق خوزستان و هرمزگان به شکل رگباری و همراه با رعد و برق خواهد بود.

به گفته کبری رفیعی، هشدار اول در سطح زرد برای امروز و فردا صادر و نوع مخاطره در آن رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ اعلام شده است.

منطقه اثر این هشدار امروز، کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمه جنوبی اصفهان، یزد و شمال و شرق استانهای خوزستان و هرمزگان و فردا، جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب فارس، شمال و غرب و شرق هرمزگان و جنوب کرمان است.

رفیعی اعلام کرد که بر اساس این هشدار صادر شده احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد و به همین دلیل به احتیاط در سفرها بویژه برون شهری، توقف نکردن در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه می‌شود.

هشدار دوم صادرشده درباره وزش باد شدید و بروز گرد و خاک است که از روز شنبه تا دوشنبه معتبر خواهد بود؛ طبق این هشدار، امروز جنوب خراسان رضوی، جنوب و شرق سمنان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و نوار شرقی کرمان، یکشنبه خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شرق استانهای سمنان و کرمان و دوشنبه جنوب خراسان رضوی، شرق خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان تحت‌تاثیر هستند.

اثر مخاطره در این هشدار به گفته رفیعی، در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهن‌سال است و بر همین اساس به احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه کاره و درختان کهن‌سال و عدم سم یا محلول پاشی باغات و مزارع و استفاده از قیم برای نهال‌ها توصیه شده است.

بیشتر بخوانید: سامانه بارشی جدید از غرب وارد ایران می‌شود کد خبر 847533 برچسب‌ها خبر مهم سازمان هواشناسي باران

دیگر خبرها

  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی  + جزئیات | امروز کدام مناطق بارانی است؟
  • باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟
  • فیلم | جاده شهداد - نهبندان مسدود است
  • ارتفاع بارش در ایستگاه فرودگاهی زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید
  • ارتفاع بارش در زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید
  • مسیر فرعی مهرستان - ایرانشهر براثر بارندگی بسته شد
  • تداوم بارش‌های رگباری درشمال سیستان و بلوچستان
  • احتمال سیلابی‌شدن مناطق مختلف در سیستان و بلوچستان
  • طغیان رودخانه‌ها؛ هشدار وقوع سیلاب در سه استان جنوبی کشور
  • هشدار نارنجی برای یک نیمه کشور | بارش‌های سیل‌آسا و احتمال طغیان رودخانه‌ها در این استان‌ها